Endurocular Urla'da Coştu

Endurocular Urla'da Coştu

Urla Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun “Otizm” teması ile düzenlediği Türkiye Enduro Şampiyonası 2. Ayak yarışı, Titus Feronia Motor ve Doğa Sporları Kulübü’nün Urla’daki tesislerinde gerçekleştirildi. Toplam 58.8 kilometrelik 3 etaptan oluşan Urla yarışında 4’ü bayan 90 sporcu start aldı. Üç turluk seyirci etabından sonra; insan - doğa mücadelesinin en görkemli örneklerinin sergilendiği zorlu enduro parkuru yarışçıları bir hayli zorladı. Kaya ve taş geçişlerinin yanı sıra dere yatağında ilerleyen sporcular motosiklet severlere unutulmaz anlar yaşattı.

Sınıflarında ilk üç sırayı alan isimler şöyle;
E1A: İbrahim Ercansungur (TİTUS), Mustafa Özkeskin (BMK), Fırat Şahin (AVMK)
E1B: İsmail Erdoğan (AYAZAĞA), Ahmet Okatan (HMK), İdris Demiral (AYAZAĞA)
E2A: Sinan Memnun (MMK), Murat Yazıcı (STMOK), Necmi Kozlu (FOSK)
E2B: Rafet Karakuş (AYAZAĞA), Erkan Özcan (FOSK), Gökhan Sandıkçıoğlu (HMK)
E3A: Burak Özdemir (KEMK), Veli Küp (FOSK), Sıtkı Tuğcu (HMK)
E3B: Gökhan Selçuk (SEBASTE), Eşref İçöz (AYAZAĞA), Ali Tiryakioğlu (SEBASTE)
EC: Mevlüt Kolay (KMSK), Abdullah Aycan (HMK), Mehmet Kurul (GDMDS)
Bayanlar Kupası: Burcu Tugayoğlu (AEMK), Nazire Peker (AYAZAĞA), Fatma Özdil (FOSK)
EG: Mehmet Özgül (TİTUS)

Yarışların ardından dereceye girenler kupa ile ödüllendirilirken dereceye giremeyenlere teselli madalyaları dağıtıldı. Tören Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, meclis üyeleri ve çok sayıda sporseverin katılımı ile gerçekleşti.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Bu sıcak karşılamadan dolayı şahsım ve Urla Belediyesi adına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte bu tür organizasyonların artarak devam etmesini istiyoruz. Urla’da özellikle gençlerin ve çocukların bilinçli olarak motor sporlarına yönlendirilmesi adına da etkinlikler yapılması konusunda beraber çalışabileceğimizi umuyoruz. Urla Belediyesi olarak halkımızın motor konusunda yapmak istediğimiz bilinçlendirme çalışmalarında federasyonunuzun da desteğini bekliyoruz” dedi.

Federasyon olarak herkesin emniyetli bir şekilde motora binmesi için gerekli eğitimi ve desteği vermeye hazır olduklarını belirten TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, “Tüm branştaki en yüksek katılımı ile bu senenin rekorunu kırdık. On sene önce bu yola çıkarken alternatif spor turizm adı altında çıkmıştık. Çok zorlanmıştık. Şimdi görüyorum ki çalışmalarımız boşa gitmemiş. Bütün sporcu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız ile bu işi daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum” dedi.



















Bu sayfa 3461 kez okundu