1. Kaç branş vardır? En fazla kaç branşta yarışlara katılabilirim?
Türkiye Motosiklet Federasyonu, 9 branşta yarışlar düzenlemektedir. Bunlar Motokros, Pist, Süpermoto, Enduro, Super Enduro, ATV, Drag, Sujeti ve Motonotik branşlarıdır. Bir sporcu, istediği tüm branşlarda lisans çıkartabilir.
Sporcu, lisans çıkartırken lisans sistem formunda katılmak istediği tüm branşları ve sınıfları işaretlemelidir. Sporcu lisans sistem formunun üzerinde yapacağı işaretlemelerin uygunluğundan kendisi sorumludur. Bu nedenle sporcunun, sınıf seçimini ilgili branşın kural kitabını inceledikten sonra yapması daha doğru olacaktır.
2. Yurt içindeki yarışlara katılmak için neler yapmalıyım?
Lisansınızı çıkarttıktan sonra, 2024 Yarış Takvimine bakarak katılmak istediğiniz yarışı belirleyiniz.
Belirlemiş olduğunuz yarış programının ardından en geç yarıştan önceki son Perşembe günü saat 18:00’a kadar faal halde bulunan yarışçı kayıt sistemi üzerinden lisans numaranız ve sizden istenen diğer bilgileri doldurarak online kayıt yaptırmanız zorunludur. Bu işlem yarış idari kayıt işleminde size kolaylık sağlayacağı gibi işleminizin de kısa bir sürede tamamlanmasına yardımcı olacaktır.
(Online başvuru için; tmf.org.tr web adresinden Kullanıcı Girişi bölümününden profilinizden yapabilirsiniz)
Yukarıda belirtilen süre içerisinde online kaydını yaptırmayan sporcular yarış kayıtlarını yarış idari kontrol esnasında yaptırmaları halinde 1.700 TL ceza ücreti alınacaktır.
3. Yurt dışındaki yarışlara katılmak için neler yapmalıyım?
Yarış Takviminde bulunan yurt dışı yarışlarına başvuru yapmak için katılacağınız yarıştan en az 30 gün önce, belirleyeceğiniz yarış için uygun olan lisansı çıkartmalısınız.
- Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına katılmak için Uluslararası Lisans alınmalıdır. Lisans ücretini Federasyon hesabına yatırıp, dekontunu info@tmf.org.tr adresine göndermeniz gerekmektedir.
(Dünya ve Avrupa Lisansları için federasyonla irtibata geçmeniz gerekmektedir)
- BMU Avrupa (Balkan), Alpe Adria Şampiyonası ve FIM Avrupa Açık Takvimindeki yarışlarda yarışabilmek için Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından o sezon içinde verilen lisanslar geçerli sayılmaktadır. Ayrıca lisans çıkartmaya gerek yoktur.
1. ADIM : Lisans türünüzü belirledikten sonra, katılacağınız yurtdışı yarışa en az 30 gün kala Hizmet Pasaportu talebinizle ilgili Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanlığı’na hitaben bağlı bulunduğunuz kulübünüz kanalıyla (kulüp kaşesi ve yetkilisi imzalı) dilekçe, Nufüs cüzdanı fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğrafla başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Hizmet Pasaportu sadece sporcuya verilmektedir.
PASAPORT DİLEKÇE ÖRNEĞİ (İndiriniz)
PASAPORT DİLEKÇE ÖRNEĞİ 18 YAŞ (İndiriniz)
2. ADIM : Dünya ve Avrupa Şampiyonları için en geç 30 gün öncesinden, BMU Avrupa (Balkan), Alpe Adria ve FIM Europe Açık Takvimindeki yarışlar için en geç 15 gün öncesinden Start İzni için Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanlığı’na hitaben dilekçe ve ayrıca yurt dışında motosiklet yarışlarını da kapsadığı belirtilen özel sağlık ve seyahat sigortası poliçesi fotokopisi. (Yarış için yurtdışına götüreceğiniz motosikletlerinizin motor ve şase numaralarının özellikle dilekçede belirtilmesi gerekmektedir.) (Belirtilen zamandan sonra başvuru yapan sporcunun dilekçesi dikkate alınmayacaktır)
FIM Avrupa ve Balkan Motosiklet Birliği tarafından yapılan yarışlara katılmak isteyen sporcular start izin dilekçelerini organizasyon tarihinden 15 gün önce Federasyona ulaştırmak zorundandır. Kafile listeleri Dışişleri Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü ile paylaşılacak olup geç yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
START İZNİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ (İndiriniz)
Yukarıda belirtilen başvuru dilekçenizi TMF’nin Ankara Merkez Ofisi 0312 311 01 45 nolu faksına veya info@tmf.org.tr mail adresine ulaştırmanız ve 0312 311 01 42 nolu telefon numarasını arayarak ulaştığını teyit etmeniz gerekmektedir. Federasyon yetkilileri tarafından yapılacak inceleme üzerine talebiniz olumlu veya olumsuz cevaplandırılacaktır. Bu bilgiler ve belgeler eşliğinde yarışçılarımız kendi pasaport işlemlerini bizzat yapmakla yükümlüdürler.
YARDIMCI PROGRAMLAR
Office Lens, beyaz tahta ve belgelerdeki resimleri keser, iyileştirir ve okunabilir hale getirir. Office Lens ile görüntüleri PDF, Word ve PowerPoint dosyalarına dönüştürebilir ve hatta OneNote veya OneDrive'a kaydedebilirsiniz.